If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Скърцащи тампони на горните носачи проблем решен !
Да но тези стоят централно, пружината е в средата на носача, а на 156 седят странично! Поради тази причина първо се износва вътрешния тампон който явно е по-натоварения.....
Предполагам, че и тези които си показал са и по-дълги, от там и движението във втулките е по-малко.
Дано все пак да се получи!
sigpic
Защо ти е манекенка, след като си имаш АЛФА 156
156 JTD-110-EX, /147 JTD.EX, /156 JTD 115 EX
147 JTDm 140-Малката манекенка
GT- JTDm 150
Долния шарнир не го слагай,че като ръждяса резбата и няма вадене,измисли друг-например от Мазда 626,който е с накатка като горния,който си показал,но е по-голям,т.е. с по-голям ресурс.
Tова е единственото решение на фабричния проблем, който най-вероятно изглежда нарочен! Оригиналните "тампони" се стапят от триенето - те не се усукват, а се въртят около носача! Тези на колегата, се усукват спямо тяхната си черупка. Единственото изискване е да се монтират в работно положение.
Появи ми се едно скърцане, при сухо време, но незнам още от къде.Звука е един различен по тих като от пружина на легло , но го има когато се клати цялата кола, не само лява или само дясна част .Нямах много време да гледам, но видях , че единия тампон на двигателя скърца, преден десен.Сега вали дъжд и нямам никакъв звук. Обещавам да държа всички в течение и ако нещо не е наред, да споделя.
Alfa164 T.S 148++ HP
Alfa156 T.S 144 - коня, ама на хартия.
Моята Алфа вече 8 години от както съм я купил никога не е скърцала.Когато я купих напръсках шарнирните болтове със спрей за вериги и нищо друго не съм правил.Горните носачи никога не съм ги сменял,а долните ги смених веднага след като я купих.Вие колеги сигурни ли сте,че скърца от тампоните а не от шарнирните болтове?
Comment